A magyar rendőrök nagy hajszája: helikoptert, keresőkutyát és drónt is bevetettek

2022.12.08. 19:34
Egy menekülő embercsempész az erdőben próbált meg elbújni a rendőri egységek elől Csongrád-Csanád megyében. Péntek délután elfogták helikopter, drón és keresőkutya segítségével a kilenc határsértőt csempésző férfit.

December 7-én 14 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén a rendőrök ellenőrizni akartak egy szerb Renault Eclipse személyautót, a sofőr azonban kiugrott az autóból, és a közeli erdőbe menekült – közölte a rendőrség a honlapján.

A rendőrök a jármű átvizsgálásakor az utastérben kilenc határsértőt találtak, akik magukat indiai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A menekülő sofőr elfogására drónt, keresőkutyát és helikoptert is bevetettek, aminek eredményeként a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának pilótái megtalálták a bujkáló embercsempészt, aki a közeledő rendőrök elől futva próbált  menekülni.

A helikopter személyzete a levegőből koordinálta a földi egységek mozgását, így az erdőben rövid időn belül elfogták a férfit.

A rendőrök a gépjármű 19 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.  • Hírek
  • Hírek