18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Összeveszett testvérével, majd nyakon szúrta a békítő ismerősét

2022.12.08. 11:46
A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint összeveszett testvérével, békítésükre siető ismerősét pedig nyakon szúrta.

Rendőröket riasztottak 2022. december 2-án este Budaörsre, egy verekedés és késelés helyszínére. A percek alatt kiérkező egységek megállapították, egy társaság autóval egy összejövetelről tartott hazafelé, amikor a kocsiban tartózkodó testvérpár a hátsó ülésen szóváltásba keveredett és a nézeteltérés tettlegességig fajult – írja a police.hu.

A sofőr félreállt a járművel, mindannyian kipattantak az autóból, de a veszekedés tovább folytatódott. 28 éves ismerősük, hogy szétválassza őket, megpróbált a testvérek közzé állni,

amikor a 35 éves B. Zoltán előkapta zsebkését és nyakon szúrta a férfit.

A mentősök a helyszínen megkezdték az áldozat ellátását, majd életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. A budaörsi rendőrök B. Zoltánt megbilincselték és előállították, a nyomozók pedig megkezdték a helyszíni szemlét, amely során egy 10 centiméteres pengehosszúságú kést foglaltak le.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján az áldozat csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően élte túl a támadást. Tekintettel az elkövetéshez használt eszköz méretére, a támadott testrészre, valamint annak irányára, az esemény az áldozat halálával is végződhetett volna.

Az azóta letartóztatott B. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, de a vallomástételt megtagadta, azt mondta, annyira ittas volt, hogy nem emlékszik a történtekből semmire. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.