Környezeti katasztrófát akadályozott meg Kerepes önkormányzata

2022.12.08. 13:22
Feltört a szennyvíz egy kerepesi csatornából, és belefolyt a közeli Szilas-patakba. Az önkormányzat azonban a DPMV Zrt. segítségével hamar elhárította a problémát.

Komoly környezeti problémát akadályozott meg Kerepes önkormányzata DPMV Zrt. segítségével. Egy elzáródás miatt a szennyvíz feltört a csatornából, és belefolyt a néhány méterrel arrébb csörgedező Szilas-patakba. 

Miután bejelentés érkezett az önkormányzathoz a dugulásról, a város polgármestere, Gyuricza László azonnal riasztotta a vízművek vezetését, akik néhány perc múlva meg is érkeztek a helyszínre. 

Az alpolgármester, Bakai Kálmán a helyszínen segédkezett egészen addig, amíg a veszély el nem hárult. Az alpolgármester szerint ha a hiba elhárítása nem járt volna sikerrel, az komoly környezeti katasztrófát okozhatott volna. 

Az elhárítási folyamat nem volt probléma mentes, például a vízművek nagy gépjárműve nem tudta megközelíteni a helyszínt, mert túlságosan fel volt ázva a talaj, ezért az önkormányzat traktorját kellett igénybe venni. 

A vízművek munkatársainak segítségével azonban az önkormányzat hamar elhárította a problémát, ezután már csak fertőtleníteni kellett a területet. 

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.