18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Emberkereskedő családra csapott le a TEK

2022.12.09. 10:29
Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt őrizetbe vették egy nyíregyházi család négy tagját, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúcióra.

A szabolcsi nyomozók szerdán – a Terrorelhárítás Központ segítségével – két helyszínen fogták el a család tagjait, egy 26 éves nagykállói, valamint egy 28, egy 22 és egy 43 éves nyíregyházi lakost – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

A négy gyanúsított 2018-tól egymás tevékenységéről tudva szervezett be jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenység végzésére. A nőket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták.

A család szervezte a lányok szállítását, vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt tartózkodási helyekre. Az általuk keresett pénzt részben, egyesektől teljes egészében elvették, abból finanszírozták saját megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók és ingatlanok vásárlására költötték.

A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetésekkel, azok költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszírozták. A gyanúsítottaktól több millió forint értékben foglaltak le autókat, ékszereket – tudatta a rendőrség.

A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat.