Idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz a Pro Filii Alapítvány

2022.12.09. 12:54
Idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Pro Filii Alapítvány a karácsonyi időszakban. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt egyenként juttatja majd el a rászorulóknak.

Az adománycsomagok értéke összesen csaknem 100 millió forint, és a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze – tájékoztatta szerkesztőségünket a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló alapítvány. Az élelmiszercsomagokat – amelyek többek között pulykahúsárut, sajtot, friss tojást, mézet és karácsonyi kekszet is tartalmaznak – a Magyar Vöröskereszt még karácsony előtt eljuttatja a rászorulóknak.

Mint írják, idén egy öt napig tartó önkéntes munka keretében több mint 10, a cégcsoporthoz tartozó munkavállaló állította össze a csomagokat. A több mint 40 tonnányi élelmiszert a Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba, ahonnan a karitatív szervezet munkatársai és önkéntesei viszik el egyenként az adományokat a rászorulóknak.

Nagy öröm számunkra, hogy a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére idén is biztosítani tudjuk tízezer család és idős ember számára a cégcsoport termékeiből összeállított élelmiszercsomagot

– fogalmazott Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára. Hozzátette, hogy évente eddig 50 millió forintot fordítottak a tízezer élelmiszercsomagra, az élelmiszerárak drasztikus megemelkedése miatt azonban idén ez eléri a csaknem 100 millió forintot.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója ezért különösen fontosnak nevezte a hazai rászorulókat megsegítő karitatív akciót. Elmondása szerint a válsághelyzetben igyekeznek a menekültek ellátásán kívül a nélkülöző magyar családokon, időseken vagy bármilyen okból szociálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő embereken segíteni. Mint mondta, a megnövekedett igény országszerte fokozott erőfeszítést követel munkatársaiktól és önkénteseiktől.

A Mészáros Csoport élelmiszercsomagjai változatos, tápláló, az ünnepi alkalomhoz méltó élelmiszerekből állnak. A rászorulók hozzászoktak a többéves együttműködés során a csomagok gazdag tartalmához, és szerencsére az adományozó idén is ragaszkodik a kimagasló minőséghez

– tette hozzá Kardos István, a karitatív szervezet főigazgatója.  • Hírek
  • Hírek