18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szíven szúrtak egy francia férfit Budapesten, elindult a büntetőper

2022.12.13. 20:44
Előkészítő ülést követően megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak az amerikai-brit-magyar állampolgárnak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy halálra késelt egy francia férfit 2020 februárjában Budapesten.

A vádirat szerint a rokonlátogatás miatt Magyarországon tartózkodó vádlott 2020. február 7-én este különböző szórakozóhelyeken nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. A hajnali órákban ittas állapotban indult haza, majd pontosan meg nem állapítható előzmények után odafutott egy francia állampolgárságú férfihez, akit kétszer arcon ütött, majd egy késsel szíven szúrt.

A vádlott ezt követően futva távozott a helyszínről. A sértett a szúrt sérülés következtében a helyszínen meghalt.

A keddi előkészítő ülésen a vádlott nem kívánt nyilatkozni a bűnösségéről és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzása után tárgyalásra utalta az ügyet.

A Fővárosi Törvényszék a tárgyalást a vádlott kihallgatásával megkezdte.

Az eljárás 2023. március 1-jén az elmeorvosi szakértők meghallgatásával folytatódik.

A Fővárosi Törvényszék az MTI szerint még 2021-ben azt írta: a vádlott büntetlen előéletű, de a vallomása, a nyomozás adatai, valamint a cselekmény céltalan jellege és előzménynélkülisége alapján feltehető, hogy indokolatlan agressziója mögött kóros elmeállapot állhat fenn. A férfi – akkori elmondása szerint – bipoláris zavarban szenved és az Egyesült Államokban alkoholfüggősége miatt kezelik.