Ónos eső miatt kiadták a figyelmeztetést

DROT20211227006
2022.12.15. 05:52
Csütörtökön felhős időre lehet számítani, napközben mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt figyelmeztetést adott ki több megyére is.

Csütörtök reggel északnyugaton kisebb ónos eső előfordulhat. Napközben alapvetően sok felhő lesz fölöttünk, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulhatnak. Csak helyenként alakulhat ki kisebb csapadék, majd a kora esti órákban délnyugat felől kiterjedt csapadékmező érkezik, de ez már főként esőt hoz magával. Többnyire gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél – írja az Időkép. Már enyhébb időre készülhetünk:

Hajnalban mínusz 5 és plusz 3, kora délután mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet.

csüt du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki ónos eső miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized milliméter.

Országos Meteorológia Szolgálat
Országos Meteorológia Szolgálat

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön melegfronti hatásra készülhetünk, emiatt dekoncentráltabbak lehetünk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat, az érzékenyebbek fejfájásra panaszkodhatnak. Nagy lesz a napi hőingás, így a megfázásveszély is, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Pénteken az ég is megdörrenhet

Péntekre virradóra a csapadékmező továbbvonul kelet-északkelet felé, eleinte sokfelé, reggel a keleti-északkeleti megyékben számíthatunk esőre. Napközben délen szakadozottabbá válik a felhőzet, Magyarország északi felén azonban sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon akár az ég is megdörrenhet.

Késő délutántól északnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Este délnyugat felől újabb csapadékhullám érkezik. Hajnalban 0–6 fok várható, délután 2 és 14 fok között alakulnak a maximumok, délen, délkeleten lesz melegebb.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Rosta Tibor / MTI)