Fémállvány dőlt két gyerekre egy pesterzsébeti iskolában

2022.12.16. 05:44
Rádőlt egy fémállvány két 15 éves lányra a Pesterzsébeti Technikumban, mindketten súlyosan megsérültek. A gyerekeket kórházba szállították és megműtötték, egyiküket kétszer is. A rendőrség az ügyben nyomozást indított.

A baleset december 6-án, nem sokkal reggel nyolc óra után történt a testnevelésórán. A Pesterzsébeti Technikum tornatermében egy fémállvány dőlt rá két 15 éves lányra, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Az egyik lányt koponya-, combcsont- és bokatöréssel szállították kórházba, míg a másik lánynak a lába tört el. Mindkét gyereket műtötték, egyiküket kétszer is. 

Pillanatnyilag mankóval, járókerettel tudnak közlekedni

– mondta az egyik lány ismerőse az RTL Híradónak. A szülők elmondása szerint hosszú rehabilitáció vár a gyerekekre, és reménykednek benne, hogy maradandó sérülés nélkül vészelik át.

Úgy tudják, a szóban forgó fémállvány rendszeres használatban van, azt használják, ha égőket kell cserélni, vagy ablakot nyitni. A Híradó szerint az iskola honlapján lévő bemutatkozó videóban is látható, a tornaterem sarkában álló állvány az, ami rádőlhetett a gyerekekre. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a balesetet. Az intézmény szerint az iskola a tanulók számára pszichológiai segítséget nyújt, valamit hivatalos vizsgálat is folyik az ügyben, illetve mielőbbi felépülést, gyógyulást kívánnak a tanulóknak.