Üres dobozokat találtak egy budai jótékonysági akció ajándékgyűjtésén

2022.12.16. 09:53
A hatszáz beérkezett ajándék között kéttucatnyi becsomagolt üres dobozra is bukkantak a szervezők, amelyeket a II. kerületben élő lakosok ajánlottak fel a nélkülöző vidéki gyerekeknek.

Tavaly kutyaürülék is volt a csomagok között, ezért idén minden csomagot alaposan átnéztek, az üres dobozokon kívül pedig több használhatatlan játékot is találtak – közölte a Szabad Európával Őrsi Gergely polgármester.

Évekkel ezelőtt indult az önkormányzat szervezésében a Fogadj örökbe egy kívánságot elnevezésű akció, amelynek lényege, hogy a II. kerületi lakosok teljesítik egy rászoruló vidéki gyermek egy kívánságát. A kívánságokat egy internetes felületen összesítik, onnan lehet választani. 

Az elkészült csomagokat a meghatározott gyűjtőpontokon lehet leadni, az ajándékokat pedig az önkormányzat juttatja el a családoknak. Az idei „akció” nem az első eset – hívta fel a figyelmet a polgármester. Tavaly például valaki kutyaürüléket csomagolt az egyik csomagba, ezért idén minden ajándékot alaposan átnézett az önkormányzat. 

Közel két tucat üres, szépen becsomagolt dobozra lettünk figyelmesek, ami több szempontból is szomorú. Igazán elkeserítő, hogy valaki képes erre időt, energiát és anyagiakat szánni

– fogalmazott Őrsi Gergely, hozzátéve, hogy a tettest gyakorlatilag lehetetlen megkeresni, mert hamis névvel és e-mail-címmel is regisztrálhatott. Ennek következtében azonban a jövő évi akciót úgy fogják megszervezni, hogy jobban be lehessen azonosítani az adományozókat.