Elhagyhatta Magyarországot a kóborló fekete párduc

2022.12.16. 11:05
Nagyjából egy éve tűnt fel Magyarországon egy bóklászó fekete párduc, akit először Kiskunhalason, majd Szolnokon, Kecskeméten, Kerecsenden, Tiszatenyőn, majd Törtelen is láttak. Úgy tűnik, kicsivé vált neki az ország, ezért Szerbia felé állhatott tovább.

Legutóbb nyár közepén írtunk az országban bóklászó fekete párducról, amely Magyarország több részén is felbukkant, júliusban Törtelen látták. Először Kiskunhalason videózták le, majd Szolnokon, Kecskeméten és Kerecsenden is látták az állatot.

Tiszatenyőn is lencsevégre kapták, ahogy egy fekete, macskaszerű állat bóklászik egy mezőn. Kerecsend polgármestere egyébként korábban azt mondta, ő maga is találkozott a településen korábban felvett állattal, amely nem más volt, mint egy fekete macska.

A Szoljon.hu pénteken arról írt, hogy a kákás-dűlőiek egy része azt gondolja, mostanra már nagyon messzire juthatott. Többen például különféle sajtóértesülésekre alapozva arra gyanakodnak, hogy a nyáron náluk felbukkanó állat most már valahol Szerbiában kóborol.

Arra azonban egyelőre egyik országban sem tudják a választ, hogy ha ez igaz lenne, vajon miként jutott át a határon felállított kerítésen.