Energiatakarékos fényfüggöny díszíti az ünnepi villamost Budapesten

2022.12.17. 14:29
Az energia-veszélyhelyzet miatt energiatakarékos izzóval díszítette fel ünnepi járatát a BKV Zrt. A jármű január 8-ig szállítja karácsonyi hangulatban az utasokat.

Energiatakarékos fényfüggönnyel díszítette karácsonyi villamosát a BKV. A jármű december 16-án indult útnak, hogy ünnepi hangulatot varázsoljon Budapesten. 

Mint írták, az energia-veszélyhelyzet miatt idén nem indul el az egész flotta, de találtak megoldást arra, hogy valamilyen módon mégis kedveskedhessenek mindenkinek az év ezen időszakában. Az Adventi Villamos mellett a legkisebbek örömére Mikulásbuszuk is útnak indul, és egy KCSV–7-es járművet az energiatakarékosság jegyében díszítettek fel. 

A Fényfüggönyös Villamossal célunk egy energiahatékony, visszafogott megvalósítás volt, amely a jelenlegi helyzethez igazodva, az energiaszámlát nem növelve tud örömet szerezni utasainknak. Bízunk benne, hogy jövőre a megszokott módon várhatjuk az ünnepeket, addig is fogadják szeretettel Fényfüggönyös Villamosunkat

– fogalmaztak a közlemény végén. 

A villamos egészen január 8-ig szállítja utasait. Kivilágítással mindennap körülbelül 15 óra 30 perc és 22 óra között közlekedik. A Fényfüggönyös Villamos közlekedése valós időben követhető a bkk.hu/unnepijaratok oldalon.