Felállítják az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáját

2022.12.18. 09:07
A Magyar Közút karácsonyfává alakítja az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri hidat. Idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén, december 23–25-ig és december 30-tól az új év első napjáig változik át.

Hamarosan újra karácsonyfává alakul a Megyeri híd. A társaságnak sok fejtörést okozott, hogyan valósítsa meg a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri híd karácsonyi díszkivilágítását, de megoldották, hogy idén se maradjon ünnepi világítás nélkül a híd – derül ki a Magyar Közút szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. 

Idén a társaság kizárólag a híd alap-díszkivilágítását felhasználva színezi a karácsonyfa alakú hidat zöldre. A költséghatékonyabb megvalósítás valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén így mind a két pilont átszínezik, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap.

  • A 35 emelet magas Megyeri híd pilonjai első körben 2022. december 23–25., vagyis jövő hét pénteken, szombaton és vasárnap este váltanak zöld színre. Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz.
  • A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-jéig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja.

Bárki megcsodálhatja az ország legnagyobb karácsonyfáit

A hagyományt tovább folytatva a kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap-díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávban, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat,

a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.