Kiderült, mi okozhatta a hétfő esti villamosbalesetet

KARL2396 másolat
2022.12.19. 21:31
Összeütközött két villamos Budapesten, a Boráros tér közelében. A baleset következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. Az Országos Mentőszolgálat az Indexnek elmondta: a helyszínre több mentőegység is érkezett, egy súlyos és öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba.

Ráfutásos baleset történt, amikor hétfőn este két villamos összeütközött Budapest IX. kerületében, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a pesti hídfő lejárójánál. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is. Az elhúzódó műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az Országos Mentőszolgálat az Index kérdéseire elmondta: a baleset helyszínére több mentőegységet is riasztott,

egy súlyos és öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba.

A baleset 20.30 és 21.00 között történt. Olvasónk 21.30-kor azt írta: „a villamosvezetőt jelenleg is próbálják kimenekíteni a roncsból”.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-oldalán osztotta meg, hogy súlyos baleset történt a Petőfi hídon. Bejegyzésükben azt írták: „A 2026-os Combino a hídról lefelé jövet hátulról belecsattant a 2014-esbe. Eddig 6 sérültről tudni. A járművezető könnyebben sérült.” 

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 4-es villamos a Corvin-negyed M és Újbuda-központ M között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. A 6-os villamos a Corvin-negyed M és a Móricz Zsigmond körtér M között nem közlekedik.

Hajnalra állt helyre a közlekedés

Hajnalra helyreállt a közlekedés 4-es és a 6-os villamos vonalán Budapesten – közölte a BKK Info Facebook-oldalon kedden, hajnali 4 órakor.

Rosszullét okozhatta 

A BKV kedd délelőtt megjelent közleménye szerint az elsődleges feltételezések alapján a balesetet a villamos járművezetőjének rosszulléte okozta. Hozzátették: a balesetben megsérült munkatársukat jelenleg is kórházban ápolják, állapota stabil.

A villamosokban több száz milliós nagyságrendű kár keletkezett.

Az esemény pontos részleteiről azonban csak a hatósági vizsgálatok lezárulta után tudnak bővebb tájékoztatást adni.

(Borítókép: Karip Tímea / Index)