Embercsempész balesete az M1-es autópályán, tizenegyen megsérültek

2022.12.19. 07:28
Az M1-es autópálya 112-es kilométerszelvényénél lévő lehajtóban karambolozott egy embercsempész, aki tíz, magát afgán állampolgárnak valló menekültet szállított.

A rendőrség közleménye szerint vasárnap este 10 óra körül néhány járőr a Készenléti Rendőrség Illegális Migráció Elleni Osztályának információi alapján akart megállítani egy személygépkocsit. A jármű a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyta,

majd az autópálya 112-es kilométerszelvényében – eddig ismeretlen okok miatt – felborult.

Az autóban a 23 éves szerb sofőrön kívül további tíz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi utazott. Az elsődleges adatok szerint a járműben utazó személyek mindegyike megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodnak.

Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a járművezetőt elfogták és a menekültekkel együtt – orvosi ellátásukat követően – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő.

A főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, az illegális bevándorlókat pedig (meghallgatásukat követően) a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írta a police.hu.  

Az embercsempészek az utóbbi hónapokban több alkalommal is okoztak súlyos, gyakran halálos kimenetelű közúti baleseteket Magyarországon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport