Németh Szilárd: Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok

D  AS20221206018
2022.12.19. 07:55
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is értékelte a katari világbajnokság döntőjét.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is véleményt mondott arról, hogy vasárnap este Argentína 11-esekkel megverte Franciaországot a labdarúgó-világbajnokság döntőjében Katarban. A volt csepeli polgármester a Facebookon azt írta, hogy „fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok”.

 Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke a helyszínen nézte meg a világbajnokság vasárnapi döntőjét, majd egy posztban gratulált az argentinok világsztárjának, a torna legjobbjának választott Messinek. 

„Meg van írva: a legkisebből lesz a legnagyobb. Viva, Messi!” – írta Orbán Viktor az után, hogy Argentína a katari világbajnokság döntőjében, egy fordulatos meccsen büntetőkkel megverte Franciaországot.

Schiffer András ügyvéd, a Lehet Más a Politika (LMP) egyik alapítója, korábbi parlamenti frakcióvezetője is megszólalt a döntő után a Facebookon. Ő egy „mérvadó” amerikai sajtótermék kérdésére felelt, miszerint „Miért nincs több fekete játékosa Argentínának a vb-n?”

Talán mert hozzájuk Európából érkeztek bevándorlók, továbbá sohasem volt szokásuk sem a rabszolgatartás, sem pedig a gyarmatosítás − adta meg a választ is Schiffer András. 

Viszont van egy Messijük!****

(Borítókép: Németh Szilárd 2022. december 6-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)