Ebben a hónapban már a harmadik volt momentumos politikus igazolt át a DK-ba

2022.12.19. 12:23
Székely Dániel, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat volt momentumos politikusa csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz.

A Bács-Kiskun megyei közgyűlés független, de az ellenzéki pártok közös frakciójában politizáló Székely Dániel belépett a Demokratikus Koalícióba. A Momentum Mozgalomból tavaly kilépett politikus Facebook-oldalán így indokolta a DK-hoz való csatlakozását: „ez volt az egyetlen párt helyben, melyet független képviselőként megtaláltam az utcákon az emberek közt pultozni és beszélgetni.” Hozzátette: már a korábbi kampányok során is együttműködött a DK helyi szervezetével.

Székely úgy fogalmazott: a kongresszuson nagy benyomást tett rá Gyurcsány Ferenc pártelnök beszéde. Azt írta: a korábbi miniszterelnök mondandója találkozott az ő elképzeléseivel, jövőbeli terveivel. „Teljes mellszélességgel vetem bele magam a közös munkába, mind Baján, mind Dobrev Klára Árnyékkormányának kabinetjében.”

A Bács-Kiskun megyei közgyűlésben többször megfogalmazódott bennem, hogy valóban a Demokratikus Koalíció pártja lehet az egyetlen lehetséges út ahhoz, hogy ne a NER rendszerében éljem le az életem. Készen állok az előttünk tornyosuló kihívásokra, hatékony és hasznos része szeretnék lenni közösségünknek

– írta közösségi oldalán Székely Dániel.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Székely Dániel csatlakozását, és büszke arra, hogy a rászorulók érdekében végzett munkájával és környezetvédelmi elkötelezettségével immár a DK közösségét erősíti. „Székely Dániel döntése is bizonyítja, hogy a Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy egy európai Magyarország váltsa fel az Orbán-kormány okozta megélhetési válságot” – áll az ellenzéki párt közleményében.

Másik két korábbi momentumos is a DK-ba igazolt

Az Index is beszámolt róla, hogy Sződliget momentumos polgármestere, Juhász Béla ugyancsak úgy döntött, csatlakozik a Demokratikus Koalícióhoz. De nem ő az egyetlen. A korábban momentumos szentendrei politikus, Buzinkay György december 9-i közleményében jelentette be, hogy csatlakozik a DK-hoz.

Buzinkay közleményében azzal indokolta döntését, hogy „csak Dobrev Klárával lehet legyőzni Orbán Viktort”, ezért csatlakozik a DK-hoz. Ugyanakkor az ellenzéki politikus szerint „a Momentum identitást vesztett”, és azt is hozzátette, hogy nem hisz a jobbra tolódásban, amerre a párt most tart.

Azt írta: április 3-án végérvényesen kiderült, hogy nem lehet sokpárti az ellenzék, kell egy domináns balközép ellenzéki párt, amelyik diktálja a tempót, kijelöli az igazodási pontokat, adja a vezetőt.