Az Uniside szerint a legjobb magyar felsőoktatási intézmény az Állatorvostudományi Egyetem

B TTS20220308002 (1)
2022.12.20. 14:32
A felsőoktatási híroldal felállította a magyar egyetemek rangsorát hazai és nemzetközi eredményeik tükrében, amely szerint az orvosképzés van az élmezőnyben, de a Corvinus is dobogós lett.

Az Uniside felsőoktatási hírportál által elkészített egyetemi rangsorban – amely a nemzetközi és hazai eredmények alapján pontozza az intézményeket – az első helyet az Állatorvostudományi Egyetem szerezte meg, a második helyezett a Corvinus, alig valamivel lemaradva a harmadik a Semmelweis Egyetem lett. 

Erről egy komplett kiadványt is készítettek. Mint írják, az UNI in&out 2023 felsőoktatási évkönyvben a jövő kihívásainak megfelelő szempontrendszer mentén listázták a hazai egyetemeket.

A szerkesztők képzési területenként összefoglaló ranglistát is készítettek, és az adott terület három–öt legnépszerűbb szakjának képzőhelyeit is sorrendbe állították. A rangsorok kialakításában a felvett hallgatók kiválósága, az adott szakot oktató kar/intézet oktatási-kutatási teljesítménye és a nemzetközi publikációk száma és hatása adta a főbb szempontokat. 

word-screenshot-kérés-cikkhez-ruzsovicsd-index-inda-hu-Index-hu-
Fotó: UNIside

Mint írják, az Uniside portál és a kiadvány elsődleges célja, hogy a felsőoktatásba készülő diákok, az őket felkészítő tanárok, valamint a már a felsőoktatásban tanulók és dolgozók közelebb kerüljenek egymáshoz egy megkerülhetetlen szakmai ökoszisztémában, illetve hiteles tájékoztatást tudjanak adni olyan forrásokra alapozva, mint az Oktatási Hivatal vagy a Felvi.hu. 

(Borítókép: Az Állatorvostudományi Egyetem Járványtani és Mikrobiológiai Tanszék épülete, az 1899-ben átadott egykori Magyar Királyi Állami Bakteriológiai Intézet és Oltóanyag Termelő Intézet a Hungária körút és Tábornok utca találkozásánál 2022. március 8-án. Fotó: Branstetter Sándor / MTI)