Figyelmeztet az IKEA, fémtárgy lehet a mandulatortában és veszélyes az egyik forgószék

2022.12.21. 07:43
Visszahívja az IKEA az egyik saját gyártású és forgalmazású forgószékét esés és sérülés veszélye miatt, valamint az általuk forgalmazott Almondy márkájú mandulatortát, mivel abban egy fémtárgyat találtak.

Az IKEA arra kéri minden vásárlóját, hogy aki 2221 előtti és 2221 dátumbélyegzővel ellátott, antracitszínű ODGER forgószéket vásárolt, függessze fel a termék használatát, és lépjen kapcsolatba az IKEA-val, hogy visszakapja a termék teljes vételárát. 

A bútoráruház közleménye szerint azért hívják vissza a 2221 előtti és a 2221 dátumbélyegzővel ellátott antracitszínű ODGER forgószéket (a 22 az évet, a 21 a gyártás hetét jelöli), mivel fennáll a veszélye annak, hogy a szék csillag alakú lába eltörik, ami esés- és sérülésveszéllyel járhat a használóra nézve.

Az IKEA szigorú kockázatértékelési és tesztelési program segítségével fejleszti termékeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a termékek megfelelnek az összes vonatkozó törvénynek és szabványnak azokon a piacokon, ahol értékesíti azokat. Ennek ellenére a tudomásunkra jutott, hogy a 2221 előtti és a 2221 dátumbélyegzővel ellátott, antracitszínű ODGER forgószék csillag alakú lába eltörhet – olvasható a közleményben.

Hozzáteszik, azok, akik a szóban forgó terméket megvásárolták, visszavihetik az IKEA-ba, és visszakapják a teljes vételárat, még akkor is, ha a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával nem tudják igazolni.

Fémtárgy lehet a mandulatortában

Az Almondy visszahív egy meghatározott mennyiséget a 400 grammos kiszerelésű Almondy Daim Mandulatortából, mivel az egyik tortában egy fémtárgyat találtak. A termékeket elővigyázatosságból hívják vissza.  

A visszahívás kizárólag az IKEA-áruházakban vásárolt, L2140 tételkóddal és 2023. 11. 18. minőségmegőrzési dátummal rendelkező, 400 grammos kiszerelésű Almondy Daim Mandulatortákra vonatkozik.  

Az Almondy arra kéri azokat, akik a fenti termékből vásároltak, hogy vagy vigyék vissza a terméket abba az áruházba, ahol megvásárolták, hogy visszakapják a teljes vételárat, vagy forduljanak a céghez a www.almondy.com címen.

Az Almondy elnézést kér a visszahívás által okozott kellemetlenségekért. Az a vásárló, aki visszahozza az említett terméket, a vevőszolgálaton tudja visszakérni a Daim torta árát – teszi hozzá a közlemény.