Átszervezések zajlanak a Nézőpont Csoportnál

20221206  D1I2464
2022.12.22. 15:07 Módosítva: 2022.12.22. 17:38
Félinformációkra alapozva állította a hvg360, hogy kiszállt a Nézőpont Intézet vezetéséből Mráz Ágoston Sámuel – írta meg a Mandiner.

A hvg360 adta hírül – és ez alapján számolt be az Index is –, hogy kiszállt a Nézőpont Intézet kutatóközpontjának tulajdonosi köréből, illetve az ügyvezetést is átadta Mráz Ágoston Sámuel. A lap azt is írta, hogy az új ügyvezető Boros Bánk Levente, a csoport elemzési igazgatója lett, Mráz Ágoston Sámuel pedig továbbra is tulajdonos-ügyvezetője a Ceper Central European Perspectives Zrt.-nek, amely a közép-európai térségben végez kutatásokat és készít szemléket, elemzéseket. A cikk után kerestük a Nézőpont Intézet sajtósát, de sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a hírt.

A Mandiner azonban megkereste Mráz Ágoston Sámuelt, aki jelezte, hogy a hvg360 a megkérdezése nélkül, félinformációkra alapozva állította, hogy kiszállt a Nézőpont Intézet vezetéséből.

„A valóság az, hogy a Nézőpont csoportban olyan szervezeti átalakítások zajlanak, amelyek még nem értek a végükre. Az intézet változatlanul folytatja szakmai munkáját, a csoportot pedig továbbra is Mráz Ágoston Sámuel irányítja” – írta a Mandiner. Az Index is beszélt telefonon a Nézőpont Intézet igazgatójával, aki megerősítette, hogy az a helytálló információ, amit a Mandiner leközölt.

(Borítókép: Mráz Ágoston Sámuel 2022. december 7-én. Fotó: Németh Kata / Index)