A DK-s árnyékkormány 500 család rezsiszámláját fizette ki

20220919101251 PAP 8076
2022.12.23. 18:21
A megélhetési válság dacára mintegy 20 millió forint gyűlt össze a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának rezsimentő alapjába, amelyből mostanra 500 család rezsiszámláját fizették ki – adta hírül Kálmán Olga, a DK-s árnyékkormány szóvivője.

A közlemény emlékeztet rá, hogy Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök október 29-én jelentette be, hogy árnyékkormánya Rezsimentő Alapot indít, és várja az adományokat, hogy a befolyt pénzből a rezsiemelés miatt bajba került családoknak segíthessünk. Arra kérték az embereket, legyenek rezsimentők, és küldjenek adományokat a rezsimentő alapba, hogy a pénzből olyan családok decemberben esedékes rezsiszámláit fizessék ki, akik ezt egyáltalán nem vagy csak drámai lemondások árán tudnák megtenni.

Az adományozók között ott voltak az árnyékkormány és a Demokratikus Koalíció politikusai, valamint a DK közössége is.

A megélhetési válság dacára mintegy 20 millió forint gyűlt össze a rezsimentő alapban, amelyből mostanra 500 család rezsiszámláját fizettük ki. A bejelentéskor is tudtuk, hogy a felelős kormányzást semmilyen kezdeményezéssel nem lehet pótolni, és nem fogunk tudni mindenkinek segíteni, mégis nagy dolognak tartjuk, hogy a DK szimpatizánsainak hála megmenthettük 500 család karácsonyát attól, hogy az ünnepet ellehetetlenítse a brutális kormányzati rezsiemelés

– olvasható Kálmán Olga közleményébe.

A Demokratikus Koalíció árnyékkormánya köszöni minden rezsimentő segítségét: „Nélkülük egyetlen családnak sem tudtuk volna bebizonyítani, hogy az odafigyelés a legszebb ajándék.”

Az Index nemrégiben megkérdezte a parlamenti pártokat, hogy jótékonykodnak-e, részt vesznek-e jótékonysági akciókban a karácsonyi időszakban. A Demokratikus Koalíció lapunknak azt válaszolta: minden évben jótékonykodnak, idén ennek azt a formáját választották, hogy befizettek az árnyékkormányuk által létrehozott rezsimentő alapba. A többi párt válaszát ebben a cikkünkben olvashatja el.

(Borítókép: Dobrev Klára 2022. szeptember 19-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)