Helyi buszjáratok nélkül maradtak az ünnepekre a soproniak

2022.12.26. 10:40
Októbertől jelentősen megritkították a járatokat, egyes buszvonalak meg is szűntek.

Szinte helyi buszjáratok nélkül maradtak az ünnepekre a soproniak, miután a városban már csak egyetlen vonalon közlekedik busz karácsony két napján, ráadásul csak kétóránként indul, és kizárólag nappal. Újévkor pedig még ez a járat is leáll. A település fideszes vezetésű önkormányzata döntését spórolással indokolta.

A soproni buszpályaudvarról vasárnap és hétfőn, az ünnep két napján csak helyközi járatok indulnak. A megtakarítási kényszer miatt a fideszes önkormányzat korábban úgy döntött, októbertől jóval ritkábban járnak a buszok, bizonyos járatok pedig végleg megszűntek. 

 Az RTL Híradója által megkérdezett utasok szerint ez felháborító. A város külső részeiből gyakorlatilag nem lehet bemenni a belvárosba, és ez problémát jelent azoknak, akiknek nincs autójuk. 

A Lövérekre nincs helyi járat, de egy busz Harkára megy, és a rutinosabbak tudják, hogy azzal oda is eljuthatnak. A fertőrákosi busszal, helyi járatos bérlettel Sopronkőhidáig lehet menni, ezzel lehet eljutni például a temetőhöz. 

– mondta az egyik érintett.

A Sopronhoz tartozó Brennbergbányáig csak az erdőn át vezet út, valószínűleg ezért maradt meg egyedül ez a járat, mely több mint egy óra várakozás után indul vissza a városba. Újévkor még ezt sem indítják el.

 A kialakult helyzetről a televízió szerette volna megkérdezni a városvezetés álláspontját is, de az önkormányzat nem kommentálta az ügyet.