Idős férfi gázolt halálra egy gyalogost Nádudvaron

2022.12.27. 15:01
Zebrán áthaladó gyalogosokat gázolt el egy idős sofőr Nádudvaron, az egyikük életét vesztette. A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt most vádat emelt ellene.

A vád szerint az idős férfi 2021. december 11-én este fél hat körül a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, egyedül közlekedett kocsijával Nádudvaron. Mivel a zebra egy oktatási intézmény előtt van, egy előjelző tábla és villogó, sárga fényű közlekedési jelzőtábla is felhívta a figyelmet arra, hogy azon az útszakaszon gyerekek áthaladására kell rendszeresen számítani.

A vádlott figyelmen kívül hagyta mindkét jelzőtáblát, és azt sem észlelte, hogy vele szemben, a másik forgalmi sávban egy gépkocsi megállt, hogy az ott áthaladó négyfős családnak biztosítsa az átkelést. Az idős férfi későn vette csak észre a zebrán áthaladókat, ezért

fékezés nélkül két személyt elgázolt.

Az egyik sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a kiskorú sértettnek nyolc napon túl gyógyuló combcsonttörése keletkezett. Ahogy az ügyészség oldalán olvasható, a baleset és a sértett halála a vádlott súlyos KRESZ-szabályszegésének eredményeként jött létre.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, és végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.