Elgázolt egy futót kísérő biciklist a szemből érkező autó

2022.12.27. 14:30
Kerékpárosnak ütközött a szemből érkező autó, amely átsodródott a bal oldali sávba. A biciklis mellett futott egy férfi, akit a kerékpáros kísért a 24. számú főúton Recsk felé.

A járási ügyészség határozata szerint a 23 éves férfi autójával 2022. január 22-én a kanyargós, 24. számú főúton közlekedett Recsk irányába. Vele ellentétesen haladt egy felvezető autó, akit – a járműtől biztonságos távolságot tartva – egy sportoló követett.

A férfi az úttest jobb szélén futott, mivel világcsúcsot akart elérni extrém futás kategóriában. Őt kísérte egy kerékpárral közlekedő férfi, aki a futó mellett haladt biciklijével. A sportolót még két kísérőautó követte, biztosítva többek között a futás sikerességét és zavartalanságát.

A gyanúsított 80-90 kilométer per órás sebességgel haladt, és mivel nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, egy jobbra ívelő kanyar után észlelte a felvezető kocsit, amitől megijedt, fékezni kezdett, így a jármű az úttestről jobbra letért, majd átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol járműve elejével nekiütközött a kerékpárosnak.

A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárás a gyanúsított és a sértett megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő, a terhelt, illetve a sértett hozzájárulásával alkalmazható eljárás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport