Autós üldözés Budapesten: a grúz embercsempész összesen 11 autónak ment neki

2022.12.28. 11:42
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2022. december 27-én 21 óra körül Biatorbágy közigazgatási területén, az M1 autópályán a járőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy lengyel forgalmi rendszámú kisteherautó vezetőjét, aki azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, és elhajtott a főváros irányába.

A kisteherautót vezető, grúz állampolgárságú embercsempész menekülés közben Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, továbbá egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt – írja a rendőrség közleménye.

Az üldözés végül Budapest I. kerületében, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél 21 óra 15 perckor ért véget, amikor a rendőrök a grúz férfit megállásra kényszerítették. Amikor megállították, az embercsempész a kisteherautójával

szándékosan nekihajtott a rendőrautónak, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták.

A kisteherautó rakteréből 35 fő illegális bevándorló került elő, akik szír és marokkói állampolgárnak vallották magukat; közülük senki sem sérült meg. A rendőrök a grúz férfit előállították, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Tekintettel arra, hogy a történtekkel összefüggésben felvetődött a hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint a közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja, az ezzel kapcsolatos iratokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyészség részére elküldi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport