Brutális faggyal indul a nap

D NOE20221225033
2022.12.28. 06:03
Szerdán egyre többfelé süthet a nap, eső, havazás nem várható. Hajnalban mínusz 7 fok is lehet, de napközben 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. A hét közepétől újabb enyhülésre számíthatunk, kora tavaszias idővel búcsúzik az év.

Szerdán nyugat felől átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet, de sehol sem lesz eső. Délelőtt keleten, délután a Dunántúlon süthet többet a nap. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban az ország nagy részén fagy lesz, északkeleten mínusz 6, mínusz 7 fok lehet.

A csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Habár a szerda és a csütörtök hajnal többfelé lesz fagyos, havazás nem jön. A hét közepétől újabb enyhülésre számíthatunk, kora tavaszias idővel búcsúzik az év – írja az Időkép.

szerda du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Szerdán fronthatás nem terheli szervezetünket. Az elmúlt napok enyhe időjárása után azonban a reggeli fagyos idő miatt a keringési rendellenességgel élők körében vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a kopásos és ízületi fájdalmak.

Napközben a napos idő jó hatással lehet a hangulatra, közérzetre. Réteges öltözet viselése ajánlott, nagy lesz a megfázásveszély.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Bruzák Noémi / MTI)