Erre nem számítottunk: tavaszias meleg váltja a mínuszokat

D  VG20221213009
2022.12.29. 05:47
Csütörtökön többfelé kisüthet a nap, néhol azonban esőre is lehet számítani. Napközben északon 2 és 8 fok között, máshol 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. A kora tavaszias meleg gyengeséget, bágyadtságot okozhat.

Csütörtökön változóan felhős-napos idő várható, a legtöbbet nyugaton süthet a nap. Gyenge eső napközben néhol délen és az Alföldön fordulhat elő, majd késő délutántól, estétől főként délen és a Dunától keletre eshet több helyen. A délnyugati szél a Dunántúlon feltámad.

Habár még a csütörtök hajnal több helyen lesz fagyos, havazás nem jön. A hét közepétől újabb enyhülésre számíthatunk, kora tavaszias idővel búcsúzik az év – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 5 és plusz 2, napközben az ország felhősebb északi-északkeleti harmadán 2-8, máshol 9-14 fokot mérhetünk.

csüt du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, ugyanakkor megjegyzik, hogy a legnagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön képződhet foltokban csütörtökre virradóan köd (illetve rétegfelhőzet), ezeken a tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás sem zárható ki.

A kora tavaszias idő bágyadtságot okozhat

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem érkezik front, azonban gyenge melegfronti tünetek előfordulhatnak.

Az elmúlt napok enyhe időjárása után a reggeli fagyos idő miatt a keringési rendellenességgel élők körében vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a kopásos és ízületi fájdalmak.

Napközben a többfelé ismét enyhe, kora tavaszias meleg gyengeséget, bágyadtságot, tompaságot okozhat. Réteges öltözet viselése ajánlott, nagy lesz a megfázásveszély.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Varga György / MTI)