Két biztonsági őrt is legyűrt a zsákmányokért a kiskunhalasi tolvaj

2022.12.29. 16:43
Vádat emeltek egy kiskunhalasi férfi ellen, aki egy áruházból ellopott két pendrive megtartása érdekében az őt feltartóztató biztonsági őröket erőteljesen meglökte, és a zsákmánnyal együtt kiszaladt az áruházból.

A vádirat szerint a helybéli férfi 2022. június 23-án a délutáni órákban bement egy kiskunhalasi áruházba, ahol két darab, összesen mintegy tízeter forint értékű pendrive-ot tett a kosarába, majd egy ruhadarabbal letakarta. A ruha felpróbálásának ürügyén bement a próbafülkébe, ahol az adathordozókról letörte az áruvédelmi eszközöket, a pendrive-okat a ruházatába rejtette, majd fizetés nélkül távozott – írja az ügyészség.

Mivel a férfi korábban is követett el lopásokat az áruházban, az egyik biztonsági őr az áruház kamerarendszerén keresztül folyamatosan nyomon követte a mozgását, így a vádlott által elkövetett lopást is észlelte.

A biztonsági őr és egy munkatársa még az áruház területén bevárta az éppen távozni szándékozó vádlottat, és felszólították, hogy kövesse őket a biztonsági irodába.

Meglógott a lopott árukkal

A vádlott a felszólításnak nem tett eleget. Először megpróbálta kikerülni a biztonsági őröket, akik azonban elé léptek, és megakadályozták a távozását.

Ezután a férfi a lopott pendrive-ok megtartása érdekében a biztonsági őröket a mellkasuknál fogva a kijárat felé kezdte tolni, majd erőteljesen meglökte őket, amitől az őrök elvesztették az egyensúlyukat, a vádlott pedig ezt kihasználva a lopott árukkal együtt elmenekült a helyszínről. Később a férfi a két pendrive-ot kétezer forint ellenében zálogba adta.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.