Háromszor olyan gyorsan száguldott, mint ami településen belül megengedett

2022.12.29. 11:06
A megengedett 50 kilométer per órás sebesség háromszorosával hajtott át Tamásin december 24-e délután egy autós, amiért a legnagyobb kiszabható büntetést rótták ki rá.

A legnagyobb összegű büntetésre számíthat az az autós, aki a szentestét megelőző délutánon Tamásiban a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedett. Tamásiban és környékén számos kirívó gyorshajtást rögzítettek a rendőrök az elmúlt pár hónapban. Ezúttal talán az idei év rekorderét kapták lencsevégre – közölte a rendőrség.

Még december 24-én folytattak sebességellenőrzést a városban, amikor egy külföldi rendszámú BMW közeledett a kamera felé.

Az autó sofőrje 126 méterre a traffipaxtól és a rendőrautótól 140 kilométer per órás sebességgel akadt lencsevégre. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 kilométer per óra. A sofőr tehát csaknem 200 százalékkal lépte túl a sebességhatárt.

A jármű vezetője ezért a mutatványért a legmagasabb összegű, 300 ezer forintos pénzbírságra számíthat.

A rendőrség mindenkit a szabályok betartására kér, és felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén – lakott területen különösen – egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén esélytelen elkerülni az ütközést.

Az ünnepek alatt gyakoribb közúti ellenőrzésekre lehet számítani: legutóbb két helyszínen – a Váci és a Szentendrei úton – 71 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax, vagyis átlagosan óránként öt autós nem tartotta be az adott útszakaszon a megengedett sebességhatárt.