3608 embert láttak el a mentősök az éjjel

HNT 0159
2023.01.01. 12:13
Több mint 3600 alkalommal indultak útnak a mentőautók szilveszterkor. Többek között volt verekedésből, balesetből és tűzesetből származó riasztás is.

Országszerte 3608 esetet láttak el a mentők szilveszter éjjel, ebből 704-et a fővárosban – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Győrfi Pál közleményében azt írta, a közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, belgyógyászati rosszullétek mellett 188 embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 35-en kiskorúak voltak.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a  katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat.

Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel. A legtöbbször kigyulladt tuják, kukák és égő tűzijáték-maradványok  miatt riasztották a tűzoltókat, de volt, ahol autó vagy épület gyulladt ki pirotechnikai termékek miatt.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport