Lopott busszal tolatott az árokba egy csetényi férfi

2023.01.02. 17:01
Egy 24 éves, vezetői engedéllyel nem rendelkező csetényi férfi ittasan az árokba tolatott egy autóbusszal december 30-án.

December 30-án, péntek éjszaka érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy ismeretlen tettes Csetényben egy parkoló autóbusz ajtaját kinyitotta, majd a benne lévő indítókulccsal elindította a járművet, és az árokba tolatott vele. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a bejelentést követő egy órán belül otthonában elfogták a 24 éves helyi lakost.

Az intézkedés során a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ezután a tettest előállították a Zirci Rendőrőrsön, és engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették, majd a bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A tettes ellen járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés elkövetése miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek vele szemben – közölte a rendőrség.