Deutsch Tamás az uniós forrásokról: Várható, hogy Brüsszel újabb akadályokat gördít

2023.01.04. 13:30
„A brüsszeli szankciós politika elhibázott, önsorsrontó, ezért azt meg kell változtatni, a szankciókat el kell törölni, a brüsszeli korrupciós gépezetet pedig fel kell számolni” – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselőcsoportjának vezetője szerdán.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Deutsch Tamást arra hívta fel a figyelmet, hogy azok az Európán kívüli hatalmi szereplők – melyek a brüsszeli szankciós politika támogatói, – a gazdasági válságot, az elszálló energiaárakat és az egekbe szökött inflációt csupán járulékos veszteségnek tartják.

„Legfontosabb feladatunk, hogy az Európai Parlamentben ahhoz a józan kisebbséghez tartozva hallassuk a hangunkat, amelyik amellett áll ki, hogy a szankcióknak véget kell vetni” – fogalmazott.

Deutsch Tamás az uniós forrásokra is kitért, mint mondta: Magyarország kormánya teljesítette a vállalását, létrejött a megállapodás, ugyanakkor arra továbbra is számítani kell, hogy Brüsszel újabb akadályokat gördít a pénzek felhasználásának útjába. A brüsszeli korrupciós üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: a korrupciós gépezetet fel kell számolni.