Már egyházi iskolából is csatlakoztak az oktatásért szervezett tudásmenethez

2023.01.04. 20:22
Harmadik napja tart az oktatásért szervezett tudásmenet, a kiálláshoz már egy egyházi intézményből is csatlakoztak. A nyílt tiltakozást ugyanakkor még így sem meri mindenki vállalni, egy mezőkövesdi pedagógus levélben például azt írta: tart attól, hogy a környékbeliek elítélik.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn kezdetét vette a „Tudásmenet az oktatásért” című esemény, melynek keretein belül a pedagógus-szakszervezetek képviselői és támogatóik hat nap alatt összesen 180 kilométert tesznek meg, hogy ily módon hívják fel a figyelmet a hazai iskolák helyzetére.

Az első állomás a miskolci Herman Ottó Gimnázium volt, a végállomás pedig a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium lesz, ahonnan ősszel polgári engedetlenség miatt öt pedagógust küldtek el. Szombat délután zárásképp a noÁr mozgalom és a Tanítanék támogatásával tüntetést is tartanak.

Az esemény résztvevői a tudásmenet harmadik napján több mint 35 kilométert tettek meg. Az Index a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől úgy tudja, hogy

A MENETHEZ MÁR EGY EGYHÁZI INTÉZMÉNYBŐL IS CSATLAKOZTAK.

A szakszervezet lapunkkal azt is megosztotta, hogy vannak olyan pedagógusok, akik szívesen csatlakoznának a menethez, de a nyílt kiállást nem mindenki vállalja.

Egy neve elhallgatását kérő mezőkövesdi tanár egy lapunk birtokába jutott levélben azt írta, hogy „a szíve szakad meg, hogy nem csatlakozhat a menethez”, de ha valaki a városban meglátja, akkor akár a családját is tönkretehetik.

Itt nem szabad renitenskedni

– jelentette ki a pedagógus, aki kitért arra is, hogy egyetért a szakszervezetek követeléseivel, ugyanis testközelből ismeri az oktatás problémáit.

„Nagyon frusztrál, hogy nem állhatok ki az igazságért, de egy kolléganőmnek is az ország másik végébe kellett költözni, hogy újra dolgozhasson, pusztán azért, mert kiállt szakmai érvekkel az igaza mellett, ami nem tetszett egyes embereknek” – írta.  • Tippek
  • Hírek