Feloszlatták az egri Fideszt

2023.01.05. 08:49
A kormánypárt helyi szervezete újjászervezés alatt van. Az egri polgármester szerint a feloszlatáshoz a fideszes képviselők Eger-ellenes politikája vezetett.

Év végén feloszlatták a Fidesz egri szervezetét – ez az ATV kedd esti, Egyenes beszéd című műsorából derült ki. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő elismerte, hogy a kormánypárt helyi szervezetét újjászervezik – írja az Egri Post.

A Fidesz Egri Szervezetének újjászervezése folyamatban van – közölte a lappal a Fidesz választókerületi elnöke. A beszámolóban hozzáteszik, hogy a politikus arról nem nyilatkozott, hogy az újjászervezett egri Fideszben helyet kapnak-e a párt közgyűlési frakciójának tagjai, illetve a képviselőcsoport vezetője, Oroján Sándor.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a helyi szervezet feloszlására úgy reagált: „Nemhogy nem vagyok meglepődve, de inkább azt kérdezem: mi tartott eddig?” A városvezető emlékeztetett, hogy 2022 februárjában az egri Fidesz összeállt a helyi baloldal egy részével és a Mi Hazánkkal, hogy a városi vagyont ellopják és kiszervezzék, illetve hogy megbuktassák a városvezetést

Nekik nem számít, hogy Eger belepusztul egy-egy katasztrofális döntésbe, ha az a polgármesternek problémát okoz

– fogalmazott az ATV műsorában Mirkóczki Ádám, aki szerint ez az „Eger-ellenes politika” vezetett el a kormánypárt helyi szervezetének feloszlatásához, és hangsúlyozta, hogy minden párt felelőssége, hogy szankcionálja azokat, akik ehhez a nevüket adják.

Mint megírtuk, nemrégiben a csepeli Fidesz alapszervezete is feloszlott, amihez Németh Szilárd és a helyi polgármester, Borbély Lénárd állítólagos konfliktusa vezetett.