18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Eszméletlen állapotban találtak rá a halálos balesetet okozó autó elmenekülő sofőrjére

2023.01.06. 15:31
Eszméletlen állapotban találtak rá annak a migránsokat szállító járműnek a vezetőjére, amely súlyos balesetet szenvedett csütörtökön az M5-ös autópályán Táborfalvánál – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Mint arról a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság beszámolt, az M5-ös autópályán, Táborfalva térségében halálos közúti közlekedési baleset történt. A magyar rendszámú személygépkocsiban ülőket az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a rendőrök csütörtök délután igazoltatni akarták, de az autó többszöri jelzésre sem állt meg, nagy sebességgel haladt a főváros felé, ezért követni kezdték. A főváros felé haladó autó Táborfalvánál letért az útról, és egy fának csapódott. A kocsiban hét külföldi állampolgár tartózkodott: egy 24, egy 21 és egy 19 éves török, egy 35 és 17 éves csecsen, egy 25 éves indiai; további egy ember azonosítása folyamatban van. 

A követésben részt vevő járőrök azonnal nekikezdtek feltérképezni a sebesülteket. Amikor észrevették, hogy az egyik férfi nem lélegzik, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának járőrparancsnoka azonnal megkezdte a sérült újraélesztését. Rövid idő múlva csatlakozott hozzá a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kecskeméti Rendőrkapitányságán szolgálatot teljesítő rendőr zászlós is. A két rendőrnő felváltva, mintegy 15-20 percen keresztül, egészen a mentők kiérkezéséig végezte a mellkaskompressziót, majd a férfit átadták a mentőknek. A sérült az azonnali segítség ellenére meghalt.

Információink szerint a halott férfi török állampolgár volt. A kocsiban utazó másik öt személy életben van, sérüléseik ellátása után folyamatosan hallgatják ki őket. 

A balesetet okozó, 36 éves moldovai sofőr kiszállt az autóból, és elmenekült, a rendőrök később a helyszíntől körülbelül egy kilométerre, eszméletlen állapotban találtak rá. 

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette és halálos közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek körülményeit.