Melegfronttal robban be a januári tavasz

BJASZ20210112006
2023.01.06. 05:51
Pénteken többnyire napos idő várható, napközben 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három vármegyére adott ki figyelmeztetést köd miatt. Számottevő csapadék sehol sem várható.

Pénteken naposabb és felhősebb tájak és időszakok válthatják egymást. Számottevő csapadék sehol sem várható. A nap első felében még többfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél, délutánra mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Kora reggel 0 és 7, napközben 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

péntek du.png
Fotó: Időkép

Pénteken az esti óráktól elsősorban a nyugati, délnyugati országrészben tartós, sűrű köd alakulhat ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken három vármegyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A látótávolság csupán pár száz méteres lehet

  • Somogy, 
  • Vas és
  • Zala vármegyében.

A következő napokban sem várható havazás, marad az évszakhoz képest enyhébb, sok helyen kora tavaszias idő.

Pénteken a reggeli óráktól egyre inkább melegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a gyulladásos panaszok, fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk, csökkenhet a koncentrálóképesség.

Jellemző lehet a puffadás, migrén, illetve a keringési panaszok sem mérséklődnek számottevően, de a csütörtökihez képest enyhébben jelentkezhetnek. A naposabb délelőtti órák jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre. Réteges öltözet viselése ajánlott – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)