Elgázoltak egy nőt és az unokáját Fótnál

2023.01.08. 15:08
Vasárnap elgázoltak az M0-s autóúton egy nőt és unokáját, akik egy műszaki hiba miatt megállt autóból szálltak ki. Az 52 éves asszony a helyszínen, míg a 13 éves gyermek a kórházban halt meg.

A személygépkocsi műszaki hiba miatt az M0-s autóút 66-os kilométerénél, Fót térségében, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon állt meg. A sofőr az autóban maradt, míg 52 éves párja és 13 éves unokájuk kiszállt. A nőt és unokáját egy érkező tehergépkocsi elütötte – derült ki a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A nő életéért hiába küzdöttek a mentők, ő a helyszínen meghalt, a 13 éves gyereket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A gyermek a kórházban halt meg

A budapesti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ igazgatósága vasárnap este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 13 éves gyermeket a mentők súlyos, életveszélyes, többszörös sérülésekkel, újraélesztést követően szállították az intézménybe. A leggondosabb orvosi kezelés ellenére a sérült életét nem sikerült megmenteni, néhány órával a beszállítása után az intenzív osztályon meghalt. A baleset körülményeit a dunakeszi rendőrkapitányság vizsgálja.

A mentés és a helyszíni szemle idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A 7-es főúton újra zavartalan a közlekedés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délután azt közölte a rendőrség honlapján, hogy feloldották a teljes lezárást a 7-es főúton Zalában, ahol korábban halálos baleset történt.

A főút 203-as kilométerénél egy autóbusz és egy személyautó ütközött össze még vasárnap reggel, az autó vezetője a helyszínen meghalt.

Az érintett útszakaszon mostanra befejeződött a helyszínelés, a közlekedés ismét zavartalan.