Két halálos vonatgázolás is történt a hétvégén

2023.01.08. 06:16
A síneken feküdt az a nő, akit a vonat halálra gázolt még pénteken Kiskunmajsánál. A Pest vármegyei Vecsésen is a vasúti kereszteződésben ütött el a vonat egy nőt, aki a kerékpárjával a tilosban akart átkelni a síneken.

A Mávinform péntek este számolt be róla, hogy a Bajáról 16.14-kor Kecskemétre elindult InterRégió-vonat Kiskunmajsa állomás előtt elütött egy embert.

A helyszínelést csak késő este fejezték be. Szombat hajnalban már nem kellett pótlóbuszokat igénybe venniük az utasoknak, a Baja–Kiskunhalas–Kiskunfélegyháza–Kecskemét útvonalon közlekedő InterRégiók újra az eredeti menetrend szerint jártak.

A Tények megtudta, hogy az áldozat egy nő volt, aki a síneken feküdt.Elképzelhető, hogy öngyilkosságról van szó, de ezt még vizsgálják a hatóságok. Mint kiderült, amikor a vonatvezető meglátta a nőt, azonnal fékezett, de már nem tudta megakadályozni a gázolást.

A hírműsor beszámolt egy másik esetről is, amikor a vecsési vasúti kereszteződésben ugyancsak egy nőt ütött el a vonat. Az áldozat kerékpárjával a tilosban próbált meg átkelni a síneken a baleset előtt.