Egy fideszes politikus kezébe került a rejtélyes módon gazdát cserélő somogyi fürdő

2023.01.11. 09:56
Újranyitott a csokonyavisontai fürdő három hónappal azután, hogy az önkormányzat a létesítményt bezárta, majd pályázaton értékesítette azt egy környékbeli építési vállalkozónak. A komplexum ma már 100 százalékig egy győri fideszes képviselő tulajdonát képezi.

Az elmúlt időszakban több fürdő is bezárt az energiaválság miatt, Csokonyavisontán azonban épp ennek az ellenkezője történt, a létesítményt december közepén ugyanis részlegesen újranyitották.

A 24.hu cikkéből kiderül: a gyógyfürdőt még szeptemberben zárta be az önkormányzat, közvetlenül azelőtt, hogy pályázaton értékesítette azt egy környékbeli építési vállalkozónak, aki ezt követően két részletben adta tovább a létesítményt egy győri fideszes önkormányzati képviselőnek. A politikus eleinte csak a komplexum 80 százalékát birtokolta, november végére azonban 100 százalékos tulajdonos lett.

A lap szerint a történet iskolapéldája annak, hogy a rentábilisan nem működtethető vagy az évtizedek során elhanyagolt, lepusztult állapotba kerülő közvagyon hogyan vándorol egy kormánypárti kötődésű vállalkozás kezébe.