18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Családalapításra készült az Újbudán szíven szúrt rendőr

DSC1216
2023.01.13. 16:51
Baumann Péter főtörzsőrmester csütörtökön vesztette életét, miután egy újbudai késelő szíven szúrta. A lefrissebb értesülések szerint a rendőr családalapításra készült. Az esettel kapcsolatban az unokatestvére is megszólalt.

Amint arról beszámoltunk, csütörtök este késsel sebesített meg egy férfi Újbudán három intézkedő rendőrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A Metropol információi szerint az elhunyt rendőr unokatestvére, Renáta azt mondta, „Péter kicsi korától fogva rendőrnek készült, mindig a kisebbek, a gyengébbek védelme volt neki a fontos”. A lap más forrásból arról értesült, hogy 

Péter a párjával családalapításra készült.

A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kihallgatása péntek délután ért véget. Az újbudai férfi nem tett vallomást, tagadta a bűncselekményt, sőt panaszt is tett a gyanúsítás miatt. Gál Kristóf rendőr alezredes tájékoztatása szerint a tettes ellen több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és emberölési kísérlet miatt indult eljárás, és kiemelten kezelik az ügyet.

Baumann Pétert hősi halottá nyilvánítják

Pénteken 13 órakor a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes objektumában megszólaltak a szirénák, a budapesti rendőrök így búcsúztak Baumann Pétertől.

Gál Kristóf rendőr alezredes, az ORFK szóvivője péntek délelőtt bejelentette, hogy hősi halottá nyilvánítják Baumann Péter főtörzsőrmestert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját. Baumann Péterről bajtársai és parancsnokai a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon pénteken 17:00 órakor gyertyagyújtással emlékeznek meg.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy nagyon veszélyes hivatás a rendőröké, a rendőrgyilkosság pedig nem mindennapos Budapesten. A kormány gondoskodni fog az Újbudán meggyilkolt rendőr családjáról. A rendőrgyilkosság hírére az ellenzéki pártok is reagáltak.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)