18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Bedrogozva verte agyon ismerősét, életfogytiglanra ítélték a szlovák férfit

2023.01.13. 13:35
A Tatabányai Törvényszék első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt egy szlovák férfit, aki bedrogozva, az utcán puszta kézzel agyonverte szintén szlovák nőismerősét Esztergomban, majd holttestét egy vízelvezető árokba dobta.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a férfi ellen a szlovák rendőrség szintén emberölés miatt indított eljárást, mert Párkányban idős szállásadójának holttestét egy kútban találták meg, és a férfi alaposan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével.

A bíró ismertetése szerint a pár 2021 május 13-án jött át Esztergomba a hídon, időrendben a párkányi bűncselekmény elkövetése után. Egy plédet is vásároltak, mert az éjszakát a szabadban akarták tölteni.

A városban sétálva összeszólalkoztak, és az erős testalkatú sértett a nála jóval gyengébb fizikumú nő arcát úgy összeverte, hogy később csak a rokonoktól szerzett DNS segítségével lehetett azonosítani. A vízelvezetőbe dobott holttestet gyerekek találták meg.

A cselekményt beismerő elkövetőt a törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, feltételes szabadlábra helyezésének lehetősége 25 év múlva vizsgálható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.