Távozik a MÁV-Start vezére, már az utódja is megvan

D  YT20200909008
2023.01.13. 15:16
A szakember alig több mint egy évig állt a vasúti személyszállítással foglalkozó állami óriásvállalat élén.

Meg nem erősített hírek szerint még a mai napon bejelentheti az Építési és Közlekedési Minisztérium, hogy Keresztes Péter távozik a MÁV-Start vezérigazgatói tisztségéből. 

A szakember a Budapesti Műszaki Egyetem HÖK-elnökeként kezdte pályáját, majd Palkovics László regnálása idején került miniszteri tanácsadóként az Innovációs és Technológiai Minisztériumba. A közlekedésmérnök és okleveles közgazdász végzettségű Keresztes 2018. szeptember 15-től lett a MÁV-HÉV első embere.

Keresztes a MÁV-Start éléről 2021 novemberében váratlan gyorsasággal távozó Kerékgyártó József helyetteseként került a vasúti személyszállítással foglalkozó állami óriásvállalat vezérigazgatói tisztségébe.

Az Index információi szerint már meg is találták utódját, Keresztest most egy régi vasúti szakember, Mosóczi László követheti a vezérigazgatói székben.

Mosóczi már 2007-től 2008-ig betöltötte ezt a tisztséget, majd – Vitézy Dávid előtt – az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként ő felelt a közlekedéspolitikáért. A tárcánál 2022 májusáig dolgozott, ezt követően a Hungrail elnöke lett, most innen léphet át a MÁV-Start elnök-vezérigazgatói pozíciójába.

Az ügyben megkerestük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, amennyiben reagálnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés: cikkünk megjelenését követően a MÁV-Start közleményben tudatta, hogy 2023. január 19-től Mosóczi László tölti be a MÁV-Start vezérigazgatói posztját. Keresztes Péter, a MÁV-Start korábbi vezérigazgatója, a MÁV-csoportban stratégiai tanácsadói feladatokat lát el a jövőben.

(Borítókép: Keresztes Péter, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója 2020. szeptember 9-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)