18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Próbaideje alatt támadt a rendőrökre az újbudai rendőrgyilkos

DSC1214
2023.01.14. 11:07
Felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt támadt a rendőrökre az újbudai rendőrgyilkos. Az ügyészség indítványozta a letartóztatását.

Indítványozta az ügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki csütörtök éjjel késelt halálra egy rendőrt Újbudán, és két másikat megsebesített – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton. 

Mint arról korábban beszámoltunk, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját.

Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, és meghalt.

Később a nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Azonban az elkövető nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Büntetett előéletű

Mint kiderült, a férfi büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll – tudatta a főügyészség.

Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt – olvasható a közleményben.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)