18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Reagált az MTVA, kirúgták a Kékfény riporterét

2023.01.15. 11:34
Amint arról beszámoltunk, a rendőrség letartóztatott egy 44 éves férfit, aki másfél éven át országszerte üzemeltetett bordélyházakat. Ügyének tárgyalásán beismerő vallomást tett. A férfi az állami média Kékfény című bűnüldöző műsorának riportere volt.

A közmédia sajtóosztálya a Mandiner megkeresésére elmondta: „A hivatkozott hírekben nevezett személy – korábban a Kékfény című műsor riportere –

már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja.”

Arra a kérdésre, hogy az MTVA-ban lesz-e belső vizsgálat, amely megállapítja, hogy a férfi törvénysértő tevékenysége, illetve az ennek révén esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját, azt válaszolták:

„Az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt.”

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021 augusztusa óta 13 lakást bérelt országszerte azért, hogy ott prostituáltak végezhessenek szexmunkát. Meghallgatásán a nyomozási bíró előtt teljes beismerő vallomást tett a gyanúsított. Ha elítélik, akár 5 évre is börtönbe kerülhet. Az esettel kapcsolatban itt írtunk bővebben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.