Nem mindennapi felvétel kering arról, milyen őrültségeket művelnek az emberek a magyar utakon

2023.01.16. 06:06
Régóta tart a rendőrség országos kampánya, melynek célja, hogy civil rendőrautók, drónok és esetenként helikopterek segítségével kiszűrjék a forgalomból a nem megfelelően közlekedő sofőröket. A nyomozók most már azokat a videókat is bevizsgálják, amelyeket a civil autósok készítenek a fedélzeti kamerájukkal. Bizonyos esetekben ezek nyomán eljárást is indít az Országos Rendőr-főkapitányság.

Volt olyan járművezető, aki az autópálya felhajtóján kezdett tolatni. Mikor megkérdezték tőle, miért tette, a következő választ adta:

Áll a sztrádán a forgalom, és nem akarok öt órát ülni az autópályán a dugóban.

Egy másik sofőr úgy előzte meg a kerékpárúton a kocsisort, mintha az a világon a legtermészetesebb lenne. De a sötétben vakmerően előző autós is bekerült a videóba, aki saját maga és mások testi épségét is veszélyeztette.

A fehér, városi terepjáróval közlekedő illetőnek pedig sikerült átmennie a szemben lévő sávba, miközben hajtott ki a körforgalomból, természetesen ellene is eljárást indított a rendőrség.

A rendőrség a jövőben sem huny szemet az ilyen esetek felett, a hatóság eltökélt célja, hogy a civilek segítségével javítson a magyar közlekedési morálon, amely a tapasztalatok szerint jelenleg rendkívül rossz.