18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megúszhatja a börtönt az újbudai rendőrgyilkos

DSC1216
2023.01.16. 19:16

Több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap elrendelte az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását, akit már átszállítottak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

Sz. Szilárd beismerő vallomást tett, nyilatkozata szerint a kést azért vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni a felette lakó idős hölgyet. „A kést, védencem nyilatkozata szerint, a gyanúsított később önként átadta az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek” – nyilatkozta a férfi ügyvédje, Mikófalvi Ádám a közszolgálati televízió híradójának.

„Az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatait” – tette hozzá a védőügyvéd.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy Sz. Szilárd kóros elmeállapotú, ELKÉPZELHETŐ, hogy nem kerül rácsok mögé – írja a Bors.

A férfinak korábban többször is meggyűlt a baja a törvénnyel. Ha a bíróság bűnösnek találja a mostani ügyben, akkor akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Mint ismert, Baumann Pétert január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében. A támadó három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, így sikerült elfogni a késelőt.

Pénteken Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert – közölte a Belügyminisztérium.

A rendőrség tájékoztatása szerint Baumann Péter – aki családalapításra és esküvőre készült párjával – kilenc és fél éve szerelt fel, 2021-es teljesítményét kiválóra értékelték. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)