Hollik István: Brüsszel ezúttal a magyar emberek véleményébe „szállt bele páros lábbal”

2023.01.17. 14:46
Brüsszel ezúttal a magyar emberek véleményébe „szállt bele páros lábbal” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez kedden eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István emlékeztetett: az Európai Bizottság hétfőn külügyi szóvivőjén keresztül közölte, hogy elutasítja a nemzeti konzultáció eredményét, mert szerintük annak keretében kevesen mondták el a véleményüket.

Üzenjük Brüsszelnek, hogy éppen 1,4 millióval több vélemény érkezett be a nemzeti konzultációnak köszönhetően, mint amennyit Brüsszel lehetővé tett

– jelentette ki a kormánypárti politikus, aki hozzátette: Brüsszelben ugyanis úgy alakították ki a szankciós politikát, hogy egyetlenegy európai állampolgárt sem kérdeztek meg.

Európában elsőként és egyedül a magyar kormány kérdezte meg az embereket a szankciós politikáról. Az eredmények pedig magukért beszélnek: 97 százalék elutasítja Brüsszel elhibázott szankcióit – hívta fel a figyelmet Hollik István.

Kijelentette: a kormánypártok úgy gondolják, hogy az EU vezetőinek nem elutasítani kellene a nemzeti konzultációt és a magyar emberek véleményét, hanem megfogadni. Nem bővíteni kellene a szankciós rendszert, ahogy tervezik, hanem teljesen újra kellene gondolni – tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció eredménye világosan megmutatta, hogy a magyar emberek szerint a szankciók elbuktak, rosszul működnek, éppen ezért ártanak Európának és Magyarországnak.

Hiába akarja Brüsszel elhallgattatni a magyarokat, „mi ezt nem fogjuk hagyni, és továbbra is kiállunk a magyar emberek érdeke mellett” – mondta Hollik István a videóban.