Megtréfálta a csúszós út, nagyot zakózott a motoros az M0-s autóúton

2023.01.17. 11:29
A csúszós aszfalt megtréfálta az egyik motorost, aki az M0-s autóúton próbált bevenni egy kanyart a kelleténél nagyobb tempóval, és nagyot zakózott. A kisebb balesetben sem a motoros, sem pedig a motor nem sérült meg.

Az utóbbi idő tavaszias időjárása egyre több embert csal vissza az utakra, ennek lett egyik áldozata a Magyar Közút által rögzített felvételen látható motoros, aki nagyot zakózott az M0-s autóút 11-es úti csomópontjánál.

Amint azt az Instagram-bejegyzésükben is megjegyzik, a téli időszakban is fontos, hogy fokozottan figyeljenek a két keréken közlekedők. Bár nappal eddig sokszor röpködtek a pluszok, és szárazabb volt az időjárás, viszont a reggeli órákban sokszor volt párás, nyirkos idő, amitől a burkolat alattomos módon lehet csúszósabb, nyálkás.

Ugyan úgy néz ki, a héten az évszaknak megfelelő, vagyis téliesebb idő várható, a Magyar Közút néhány jótanáccsal látta el követőit:

  • hűvösebb időben a gumik tapadása nem lesz annyira hatékony, érdemes emiatt óvatosabban vezetniük,
  • a nedvesebb útszakaszokon érdemes lassabban haladni,
  • fontos a megfelelő motoros öltözet, ruha, protektorok használata.

Beszámolójukból kiderült, hogy sem a motorosnak, sem pedig a motornak nem esett baja, az autósok pedig rögtön a segítségére siettek.