A szakadó eső miatt máris rémálommá vált a közlekedés a magyar utakon

D ATI20200617003
2023.01.18. 06:58

Az M2-es autóúton a Vác felé vezető oldalon, Dunakeszi térségében egy személygépkocsi szalagkorlátnak csapódott. Emiatt a 18-as kilométernél a külső sávot elkerítették. Az M4-es autóuton, a vecsési lehajtó előtt pedig egy autó az árokba csapódott.

Felborult egy teherautó a 4-es főúton, Hajdúszoboszló elkerülő szakaszán. A 209-es kilométernél a főutat lezárták, a városon keresztül lehet kerülni.

A 86-os főúton, a csesztregi elágazásnál kamionnal ütközött egy személyautó. A 11-es kilométernél a fél útpályát lezárták és rendőrök irányítanak.

Debrecen és Hajdúszovát között két személyautó karambolozott, a 2-es kilométernél az utat lezárták, kerülni Ebes felé lehet.

Az erős forgalom miatt több helyen is erős a torlódás Budapest irányába.

A 4-es főúton, Debrecen belterületén, a 226-os kilométernél vízcsőtörés következtében beszakadt a burkolat. A helyreállítási munka végéig a főutat a Faraktár utca és az Árpád tér között lezárták, a járműveket pedig mellékutcákba terelik.

Zala vármegyében, a Rédics és a szlovén határ közötti bekötőutat (74192 jelű) pedig vízátfolyás miatt kellett lezárni, tájékoztatott az Útinform.

Kiadták a figyelmeztetést

Mint megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nyolc vármegyére zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd, emellett esetenként szélerősödés, illetve jégeső is előfordulhat

  • Baranya,
  • Bács-Kiskun,
  • Békés,
  • Csongrád-Csanád,
  • Fejér,
  • Somogy,
  • Tolna
  • és Veszprém vármegyében.

Három vármegyében az eső miatt van érvényben figyelmeztetés: Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében egyaránt 20 milliméter csapadék hullhat 24 óra alatt. További két vármegyére pedig széllökés miatt adtak ki figyelmeztetést, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát.

(Borítókép:  Balázs Attila / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport