Orbán Viktor misztikus zenére vonult be a kormányülésre, de valami nem stimmel

2023.01.18. 18:27
Rendszeresen jelentkezik be a kormányülésekről Orbán Viktor miniszterelnök. Szerdán is összeültek a miniszterek, s miután a tanácskozásról még az EU-nak is üzent a kormányfő, egy videóval örvendeztette meg követőtáborát. A háttérzene nem volt túl vidám.

Kormányülést tartottak szerdán Budapesten Orbán Viktor vezetésével. A miniszterelnök a közösségi oldalán arról írt, hogy „a brüsszeli szankciók tovább súlyosbítják az európai energiaválság hatásait”.

Magyarországon rezsivédelmi költségvetéssel védjük a magyar családokat az energiaárak emelkedésétől. Ezen dolgozunk a mai kormányülésen is

– tette hozzá a kormányfő, aki korábban többször is kritikával illette az uniós szankciós politikát. „Az eredeti elképzelés szerint a szankciók segítettek volna a háborút lezárni, ezek azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket” – mondta Orbán Viktor tavaly decemberben a Kossuth Rádióban, hozzátéve: ezek a szankciók elhibázottak voltak, és nem érték el a céljukat.

A kormány munkában. Rezsicsökkentési költségvetéssel védjük a magyar embereket az energiaárak emelkedésétől

– csupán ennyit írt videós bejegyzéséhez a kormányfő.

A videóból ugyan semmi új nem derült ki a nagyérdemű számára, azonban a dallam, amelyet a videó alá vágtak, talán ennél beszédesebb.

Első hangzásra a zene akár egy science fiction-film egyik betétdala is lehetne, ezért utánajártunk, kinek a szerzeménye szól a videó alatt. Mint kiderült, Neil Cross egyik művét, a Bad Intentionst hallhatják a követők, amelynek a címe magyarul Rossz szándékok. Az eredeti zenét is megtaláltuk a YouTube-on, amely nem örvend nagy népszerűségnek, ha a megtekintők számát vesszük alapul: mindössze 12 megtekintést produkált eddig az egy évvel ezelőtt feltöltött dallam.

Az azonban kérdés marad, hogy egy egyszerű véletlen vagy szándékos utalás a zeneválasztás. Ha pedig az utóbbi, kinek és mit üzenhetett ezzel Orbán Viktor?