Kidőlt fának ütközött egy vonat Kál-Kápolnánál, leállt a vonatközlekedés

2023.01.18. 06:59
A vasúti sínekre dőlt egy fa Kál-Kápolnánál, amelyre egy vonat rá is futott. A baleset miatt leállt a vonatközlekedés, és a Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon hosszabb menetidőre kell számítani. Az utasok vonatpótló busszal utazhatnak a műszaki mentés ideje alatt.

A Kál-Kápolnáról Kisújszállásra 4:37-kor elindult személyvonat (36510) Kál-Kápolna és Heves állomás között a vasúti pályára dőlt fára futott – közölte Facebook-oldalán a Mávinform. Mint írják, a baleset következtében személyi sérülés nem történt. A motorvonat meghibásodott.

A műszaki mentés ideje alatt átmenetileg nem közlekednek a vonatok. Az utasok elszállításához Kál-Kápolna és Kisújszállás között vonatpótló buszt állítottak forgalomba. A Kisújszállásról 6:29-kor Kál-Kápolnára és a Kál-Kápolnáról 8:43-kor Kisújszállásra induló személyvonat (36517, 36532) helyett pótlóbusz közlekedik. 

Nem közlekedik a Kisköréről 5:32-kor Kál-Kápolnára induló személyvonat (36519). A Kál-Kápolnáról 6:43-kor Kisújszállásra induló személyvonat (36522) pedig csak Kisköre és Kisújszállás között közlekedik – olvasható a bejegyzésben.

Kiadták a figyelmeztetést

Mint megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nyolc vármegyére zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd, emellett esetenként szélerősödés, illetve jégeső is előfordulhat

  • Baranya,
  • Bács-Kiskun,
  • Békés,
  • Csongrád-Csanád,
  • Fejér,
  • Somogy,
  • Tolna
  • és Veszprém vármegyében.

Három vármegyében az eső miatt van érvényben figyelmeztetés: Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében egyaránt 20 milliméter csapadék hullhat 24 óra alatt. További két vármegyére pedig széllökés miatt adtak ki figyelmeztetést, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport